About

Ιστορικό

Η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας κουβαλάει στις πλάτες της μια πλούσια ιστορία 30 ολόκληρων χρόνων.

Δημιουργήθηκε τον περασμένο αιώνα με έτος «γέννησης» το 1985.

Πέρασε πολλά στάδια ανάπτυξης αλλά και παρακμής, το βασικότερο όμως είναι οτι καταφερε να επιζήσει μέσα από ένα σωρό φουρτούνες και χίλια μύρια κύματα. Έτσι 30 χρόνια μετά η Λέσχη έχει πολλά να πει και να δώσει στο μοτοσικλετιστή της Λευκωσίας και όχι μόνο.

Στα πρώτα στάδια, τα πρώτα χρόνια δηλαδή, βασικότερος στόχος ήταν το αγωνιστικό τμήμα το οποίο τότε ονομαζόταν

Μότοκρος. Δεν υπήρχε τότε η υποδομή για κάτι άλλο, όλα βασιζόντουσαν στο μότοκρος αν και κάποιες εκδρομές διοργανώνονταν και τότε αλλά σε πολύ μικρό αριθμό.

Η περηφάνια τότε της λέσχης μας ηταν οι πρωταθλήτες στο μότοκρος στις διάφορες κατηγορίες της εποχής. Όλα περιστρέφονταν γύρω από αυτούς, πόσο καλή απόδοση είχαν ώστε η λέσχη μας να έχει τους πιο πολλούς. Πάμπολλα τα ονόματα αθλητών οι οποίοι ειχαν περάσει απο τις τότε πίστες, μια σελιδα δεν φτανει για να τους αναφέρουμε ολους. Τα χρόνια πέρασαν με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του ’80. Το τέλος της δεκαετίας αυτής εφερε και την παρακμή της λέσχης, σιγά σιγά ολά αδράνησαν μέχρι τελικής πτώσης όταν η λέσχη δε λειτουργούσε πια.

Έφτασε το 1996, με τις αντικατοχικές πορείες των μοτοσυκλετιστών να βρίσκονται τότε στο απόγειό τους, καποιοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να ξαναδημιουργηθεί, να επαναλειτουργήσει η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας κάτι το οποίο κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία. Απόδειξη η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Λέσχη μας.

Άτομα με ιδέες, όρεξη για δουλειά και με σωστές τακτικές άρχισαν σιγά, σιγά να κτίζουν.

Η επαναλειτουργία άρχισε με την ανανέωση της άδειας ως σωματείο από τον Έφορο Σωματείων ενώ ένα άλλο σημαντικό στοιχείο ήταν η προσθήκη στο ονομά μας της λέξης ΛΗΔΡΑ. Λήδρα ήταν αρχαία πόλη βασίλειο της Κύπρου, στη θέση τη σημερινή Λευκωσίας.

Πρώτος μας σταθμός μετά την αναδιοργάνωση και επαναλειτουργία ήταν η στέγαση, καταφέραμε και βρήκαμε χώρους να στεγαστούμε ώστε τα μέλη μας να έχουν πάντοτε το «δικό» τους χώρο. Δουλέψαμε και ιδρώσαμε πολύ να κτίσουμε και να διακοσμήσουμε τον πρώτο δικό μας χώρο, με τα χέρια μας κατορθώσαμε και μετατρέψαμε ένα μικρό χώρο ερείπιο στην παλιά Λευκωσία σε έναν απόλυτα λειτουργικό χώρο τον οποίο όλοι απολαμβάναμε. Δυστυχώς ύστερα από 2 χρόνια χρειάστηκε να φύγουμε. Έτσι μετακομίσαμε λίγο πιο κάτω στο χώρο όπου στεγαζόμαστε τώρα. Και εκεί πάλι χρειάστηκε να βάλουμε όλοι το χεράκι μας, για να υψώσουμε ξανά το λάβαρό μας στους γεμάτους υγρασία τοίχους. Και δε μιλάμε μόνο για εργατικό δυναμικό, είχαμε και την οικονομική δύναμη για να το πράξουμε. Αυτή η οικονομική ευφορία ήρθε από συνδρομές μελών, από την άριστη διοργάνωση αγώνων που αφήνει πάντα τους χορηγούς μας απόλυτα ευχαριστημένους αλλά και με σωστή οικονομική διαχείριση.

Δεύτερος σταθμός, όπως ήδη ανέφερα, η άριστη διοργάνωση αγώνων ώστε να καταφέρουμε να επιζήσουμε μέσα στο χρόνο. Πλέον δε είμαστε μια απλή λέσχη έπρεπε πια να προσφέρουμε στους αθλητές μας. Ήμασταν οι πρώτοι οι οποίοι εντάξαμε στο αγωνιστικό ημερολόγιο αγώνες Scooter, Motard, Scramble και Enduro. Με αργά και σταθερά βήματα ήμασταν οι πρώτοι που καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας τέτοιου είδους αγώνες, χρειάστηκε να παλέψουμε αλλά τα καταφέραμε, ακόμα και εγγραφή στον ΚΟΑ κάναμε ώστε να συμβαδίζουμε με τα ντόπια δεδομένα. Συνεργαστήκαμε με τη λέσχη Λεμεσού και στα πρώτα στάδια, οι αγώνες αυτοί είχαν τεράστια επιτυχία και γι’ αυτό βρίσκονται μέχρι σήμερα στο αγωνιστικό ημερολόγιο.

Τα εκάστοτε συμβούλια έδιναν και ακόμα δίνουν τεράστια σημασία στην άψογη διοργάνωση αγώνων. Έτσι αποδείξαμε και ακόμα αποδεικνύουμε στους χορηγούς μας ότι δίνουμε τα πάντα για να έχουμε πάντα άρτιες διοργανώσεις. Αυτό μας δίνει την κινητήρια δύναμη για να αντέξουμε στο χρόνο.

Τρίτος μας σταθμός τα ταξίδια μια και έχουμε πολλά μέλη τα οποία ενδιαφέρονται για ταξίδια. Από τα αρχικά μας πλάνα ήταν η διοργάνωση ταξιδιών, στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Απο το 1997 διοργανώνουμε τις ετήσιες καλοκαιρινές και χειμερινές μας συναντήσεις, δεν πέρασε καμιά χρονιά κατά την οποία να μην τις κάνουμε καθώς και καμιά χρονιά κατά την οποία να μην κάνουμε 5-6 ταξίδια, ημερήσια και διήμερα. Επίσης κάθε χρόνο ταξιδεύουμε στην Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών.

Τυπώνουμε το δικό μας ημερολόγιο τσέπης με όλες τις εκδηλώσεις τις οποίες κάνουμε, ο καθένας μπορεί να το ζητήσει και να το πάρει. Απόδειξη ότι και εδώ δουλεύουμε αποτελεσματικά είναι ότι έγιναν μέλη μας και μοτοσικλετιστές από άλλες πόλεις ενώ συμμετέχουν και στις εκδηλώσεις μας. Χριστουγεννιάτικα πάρτι, πάρτι μασκέ, βραδιές μπιλιάρδου, ζωντανές δορυφορικές μεταδόσεις αγώνων GP, βραδιές barbeque κ.α. Δε σταματάμε πουθενά, στόχος μας είναι να φέρουμε, όλους τους μοτοσικλετιστές κοντά μας, τους θέλουμε. Έχουμε εκδώσει δίπτυχα για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον ώστε να μας κάνουν καταγγελίες για επικίνδυνα σημεία στους δρόμους, με τη συνεργασία βέβαια της αστυνομίας και κάποιων ραδιοφωνικών σταθμών οι οποίοι ενδιαφέρονται.

Δεν είμαστε εδω μόνο για να υπάρχουμε, έχουμε έργο να εκτελέσουμε. Τα τελευταία 5 χρόνια σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας συμμετέχουμε ενεργά στη διοργάνωση σχολείων οδήγησης (0-300 Riding School) προσφέροντας σε μέλη μας αλλά και σε όλους τους μοτοσυκλετιστές την δυνατότητα να αποκτήσουν τις σωστές γνώσεις οδήγησης ώστε να γίνουμε πιο σωστοί όταν οδηγούμε, να γίνουμε γνώστες του κάθε κινδύνου στην οδήγηση, τόσο αυτούς οι οποίοι φαίνονται όσο και όσους δύσκολα μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος. Μέχρι τώρα εκπαιδεύτηκαν πέραν των 200 μοτοσικλετιστών από όλες τις πόλεις με απόλυτη επιτυχία, ο θεσμός αυτός ήρθε και θα μείνει γιατί είναι τόσο αναγκαίος, ο «πόλεμος» με τα πολλά θύματα στους δρόμους δυστυχώς ακόμα συνεχίζεται. Τρίπτυχα διαφημιστικά της λέσχης σε συνεργασία με την Ελληνική τράπεζα έκαναν το γύρο της πόλης, τοποθέτησαν το κύρος της Λέσχης μας ψηλότερα, ο κόσμος έβλεπε και μάθαινε ότι υπάρχουμε και ότι προσφέραμε και φυσικά αυτός είναι ο απώτερος σκοπός μας στην εποχή της φωτεινής επιγραφής και της απόλυτης ενημέρωσης.

Για αυτή σας την ενημέρωση δημιουργήσαμε και την ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο για να επικοινωνούμε με παλιούς και νέους φίλους.

Έχουμε το χώρο μας, το οίκημά μας στην παλιά Λευκωσία για να καλωσορίσουμε όλους αυτούς που αγαπούν το μοτοσικλετισμό, δεν έχουμε φραγμούς σε είδη μοτοσικλέτας ή σε προσωπικά πιστεύω, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Κάθε Τρίτη συγκεντρωνόμαστε για να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ, όλοι είμαστε μια παρέα εκεί αλλά και για να προσφέρουμε όταν μας ζητηθεί κάτι από το συμβούλιο της Λέσχης, όλοι δίνουμε το παρόν μας όπου χρειαστεί έτσι λειτουργούμε εδώ στο οίκημά μας στην παλιά Λευκωσία και έτσι θα συνεχίσουμε.

Σας περιμένουμε και καλώς να ορίσετε!!!